in

Üniversite Kayıt Dönemi Başladı

YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt tarihi 19-23 Ağustos 2024. Elektronik kayıtlar için ise 19-21 Ağustos 2024.

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi’nin açıklamasına göre, elektronik kayıt yapan adayların, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Çelebi, KKTC liselerinden mezun olan öğrencilerin, yerleştirme aldıkları üniversitelere, kendilerinin giderek kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye üniversitelerinde bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yerleştikleri program ile ilgili bilgiyi üniversitelerin web sitelerinden öğrenebileceklerini kaydeden Çelebi, öğrencilerin Bakanlığın http://www.mebnet.net veya http://yobis.mebnet.net adreslerinden edinecekleri bilgiler doğrultusunda hazırlıklarını tamamlaması gerektiğini kaydetti.

Çelebi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında T.C. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin başvurularını 14-23 Ağustos tarihleri arasında http://yobis.mebnet.net adresinden yapabileceklerini ifade etti.

Bu gönderiyi beğendin mi?

Yazar nobleracom

Eğitim, sanat, tasarım ve teknoloji başlıklarında birlikte paylaşıyoruz.
#Kıbrıs

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check ayarlar

    Kıbrıs’ta Hangi Üniversiteler Var?

    Salamis Antik Kentini Kim Yaptı?